Test van MAN schijfremmen

Uw voordelen

  • Hoge veiligheid door constante remwerking over het hele temperatuurbereik
  • Optimaal rijcomfort dankzij voorspelbaar remgevoel bij gelijkblijvende pedaaldruk
  • Hoge levensduur en economisch dankzij optimaal slijtagegedrag

Contactpersoon ter plaatse Brochure

Originele MAN schijfremmen: Zonder compromissen voor uw veiligheid

DEKRA productvergelijking* bevestigd de uitstekende kwaliteit van originele MAN producten: De combinatie van originele MAN schijfremmen en remvoeringen overtuigd bij remkracht en slijtage. Opdat u elke dag veilig op uw plaats van bestemming aankomt.

Bij de productvergelijking* door DEKRA zijn onze originele MAN remvoeringen rechtstreeks vergeleken met producten van andere fabrikanten. De resultaten bevestigen de kracht van het ontwikkelingswerk dat wij al vier jaar doen en zijn een duidelijk pluspunt voor uw veiligheid en rendement.

Originele MAN remvoeringen gereed voor testen door DEKRA

De productvergelijking* door DEKRA

Een productvergelijking uitgevoerd door het onafhankelijke testinstituut DEKRA bevestigd de uitstekende kwaliteit en prestatie van onze originele MAN remvoeringen: Remvoeringsets van verschillende fabrikanten zijn samen met originele MAN remschijven aan prestatie-, slijtage- en hittescheurtesten onderworpen. De uitgangssituatie voor alle drie de testonderdelen waren steeds weer de algemeen erkende standaarden. Het resultaat: Bij alle drie de testonderdelen zijn onze remvoeringen aanzienlijk beter dan de geteste producten van de andere fabrikanten. Dit toont aan dat uw MAN voorzien van originele remschijven en remvoeringen van MAN profiteert van meer veiligheid en minder slijtage.

Overtuig uzelf: Alle resultaten van de productvergelijking* en de afzonderlijke tests door DEKRA hebben wij voor u in een brochure verzameld.

De geteste producten:

Originele MAN remvoeringen
Artikelnr. 81.50820-6072
MAN Truck & Bus AG
Winkler remvoeringen
Onderdeelnr: 327 929 059 00
Christian Winkler GmbH & Co. KG
Repstar remvoeringen
Onderdeelnr: ME 031 50 001
TROST voertuigonderdelen

1. De prestatietest

U moet kunnen vertrouwen op uw remmen. De prestatietest meet daarom de remwerking en de remmomentstabiliteit van de remvoeringen tijdens alle bedrijfssituaties. Met de EG-fadingtest kunnen de onderzoekers de chemische/fysische effecten van afnemende remwerking bij toenemende bedrijfstemperatuur meten.

Bij de DEKRA productvergelijking* overtuigden de originele MAN remvoeringen met zijn constante remmoment. De maximale afwijking in de remwerking bedraagt zelfs bij een stijgende temperatuur tot 500 °C slechts 4,5 %. De originele MAN remvoeringen verzekeren u van een veilige en uiterst betrouwbare remwerking, in elke verkeerssituatie.


Afwijking van het uitgangsremmoment onder invloed van de temperatuur

2. De slijtagetest

De levensduur van de remvoeringen is direct van invloed op de rendabiliteit van uw voertuig. Van groot belang hierbij zijn de testserie in het temperatuurbereik tot 300 °C. Dit komt overeen met de bedrijfstoestand bij normaal gebruik op de weg.

Bij de productvergelijking* door DEKRA tonen de originele MAN remvoeringen in het bereik van 100 °C t/m 300 °C de geringste slijtage. De originele MAN remvoeringen behalen bovendien nog meer punten: Ze hebben namelijk het laagste gewicht bij gelijke dikte van de remvoeringen. Omdat het lage gewicht van het remsysteem bovendien ook de belasting van de overige componenten reduceert, kunt u met originele MAN remvoeringen de gebruiksduur van de complete schijfrem van uw voertuig beduidend verlengen.


Resultaten van de slijtagetest

  Originele MAN
remvoering
TROST Repstar
remvoering
Winkler
remvoering
Slijtage bij 100 °C - 300 °C 6,24 mm 6,81 mm 8,80 mm

3. De hittescheurtest

Als de remschijf van uw voertuig volledig doorscheurt dan ontkomt u niet aan een kostbare vervanging. Of en wanneer een zodanige scheurvorming tot stand komt, is vooral afhankelijk van hoe goed het samenspel is tussen de remschijf en de remvoering onder temperatuursinvloeden. Want een ongelijkmatige temperatuursverdeling tussen remschijf en remvoering leidt tot warmtespanningen in de remschijf en uiteindelijk tot hittescheuren in het schijfmateriaal. Een mogelijke materiaalmoeheid van de remschijf wordt met een hittescheurtest gecontroleerd.

Om materiaalmoeheid bij uw remschijven zo goed mogelijk te voorkomen, stellen wij aan onze remschijven bijzonder hoge eisen: Pas na 30 succesvol afgeronde testcyli is de hittescheurtest met goed gevolg doorlopen. Bij de productvergelijking* door DEKRA heeft alleen de set met originele MAN remvoeringen het vooropgestelde doel behaald.

Resultaten hittescheurtest

MAN remvoering

Originele MAN remvoering

Aantal succesvol doorlopen testcycli: 30

TROST remvoering

TROST Repstar remvoering

Aantal succesvol doorlopen testcycli: 5

Vroegtijdig afbreken van de test omdat de schijven doorscheurden!

Winkler remvoering

Winkler remvoering

Aantal succesvol doorlopen testcycli: 6

Vroegtijdig afbreken van de test omdat de schijven doorscheurden!

* De tests zijn volgens internationaal erkende voorschriften uitgevoerd en door het onafhankelijke, Duitse testinstituut DEKRA gecontroleerd en gedocumenteerd. Bij de gedocumenteerde tests betreft het geen representatieve tests. Aan de resultaten kunnen geen conclusies worden verbonden. De hier gepubliceerde resultaten hebben uitsluitend betrekking op de in de test met naam genoemde producten en niet op andere op de markt gebrachte producten. De testprotocollen van DEKRA zijn bij MAN gedeponeerd en kunnen op elk moment worden ingezien.


We zijn er voor u

Met MAN hebt u een professionele partner aan uw zijde: Ontdek onze uitgebreide diensten of neem contact met ons op.

Service-overzicht

Overzicht diensten

Omdat de beste service iets goeds nóg beter maakt. Leer meer over de dienst van MAN.

Naar vrachtwagen-overzicht

Naar bus-overzicht

Naar transporter-overzicht

Service contact

Contactformulier

Hebt u nog vragen over MAN diensten? Neem dan contact met ons op. We adviseren u graag.

Steunpuntzoekfunctie

MAN servicenetwerk in de buurt vinden

Met de werkplaats- en dealerzoekfunctie vindt u de juiste MAN partner bij u in de buurt.